4 Ekim 2015 Pazar

       PEYNİRLİ POĞAÇA


                                                        MALZEMELER:

                                               2  adet yumurta (birinin sarısı üzeri için) 
                                              100 gr margarin veya tereyağ (eritmeyin)
                                              1/2 çay bardağı sıvıyağ
                                              3-4 yemek kaşığı yoğurt
                                              1 yemek kaşığı sirke
                                              1 tatlı kaşığı tuz
                                              1 paket kabartma tozu
                                              3-3,5 su bardağı un
                                              1/2 demet dereotu veya maydanoz (isteğe bağlı)
                                              100-150 gr peynir (tulum,lor, beyaz peynir)  
                 
            
YAPILIŞI: Bir kabın içine 3 su bardağı un ve kabartma tozunu eleyerek koyun.Unun ortasını havuz gibi açın, içine erimemiş margarin,yoğurt,sıvıyağ,sirkeyi harca ekleyin.Bir yumurtanın sarısını ayırın, diğerlerini harcın içine ilave edin. 
Ortadaki sıvı malzemeleri tek elinizle karştırın,iyice karışınca kenarındaki unları da alarak yumuşak bir hamur elde edin.Hamuru 10-15 dakika dinlenmeye bırakın. Bu arada peyniri hazırlamak için çatalla ezin veya rendeleyin. Ayıklanmış, yıkanmış ve ince kıyılmış dereotlarını veya maydanozların sap kısımlarını kesip peynirle karıştırın.

Hamurdan ceviz büklüğünde parçalar alın avucunuzda hamuru açtırın içine ezilmiş peynirli karışımdan koyun(ben tulum peyniri kullandım),yarımay şeklinde hamuru kapatıp kenarlarını bastırın.

Yağlı kağıt serilmiş ve yağlanmış fırın tepsisine poğaçaları dizin (bir fırın tepsisi kadar oluyor). Üzerlerine ayırdığınız yumurta sarısını sürün üstüne çörek otu, susam, haşhaş  serpin veya sade olarak 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
Afiyetler olsun..
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...