25 Ekim 2015 Pazar

                              HAVUÇLU CEVİZLİ KEK
 
                                               MALZEMELER:

                                                      3 adet yumurta
                                                      1 su bardağı sıvıyağ (bir parmak eksik) 
                                                      1/2 su bardağı süt
                                                      1 büyük havuç veya 2 küçük havuç (rendelenmiş)
                                                      1,5 su bardağı şeker
                                                      1 su bardağı ceviz (iri çekilmiş)
                                                      2,5-3 su bardağı un
                                                      1 paket kabartma tozu
                                                      1 tatlı kaşığı tarçın
                                                      1 paket vanilya
                                
YAPILIŞI: Karıştırma kabında yumurtaları ve şekeri köpük köpük olana kadar 5 dakika çırpın. Sıvıyağı ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin.Elenmiş un,kabartma tozu,vanilya ve tarçını ilave edip karıştırın. Son olarak içerisine havuç rendesi ve iri çekilmiş cevizi ekleyip  karıştırın.Hazır olan kek harcını yağlanmış kek kalıbına boşaltın.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-35 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyetler olsun...






















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...