10 Ağustos 2015 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI
FIRINLANMIŞ
 MALZEMELER:

   15  adet dolmalık biber
   15 yemek kaşığı pirinç
  2  adet domates
    1 tatlı kaşığı salça
     1 çay bardağı zeytinyağı 
                                                              2 adet soğan
     1 tatlı kaşığı şeker
  1 tatlı kaşığı tuz
       1 yemek kaşığı kuru nane
    veya 1 tutam taze nane
   1/2 demet dereotu
       1/2 demet maydanoz
                                                           
                                                            Dolmanın sosu için: 
                                                          
                                                          1 yemek kaşığı salça veya
                                                          2 adet orta boy domates
                                                          2-3 yemek kaşığı zeytinyağ  


          Dolmaların üzerine kapak yapmak için:
      1 adet büyük boy domates


YAPILIŞI:Dolmalık biberleri yıkayıp içlerini temizleyin.Pirinçleri yıkayıp süzün. Domatesleri rendeleyin, soğanları ince ince doğrayın.Dereotu,nane ve maydanozu temizleyip ince ince doğrayın.Dolmalık biberlerin içini elinizle hafiften tuzlayin,kürdanla altlarından bir-iki delik açın ki içleri iyice pişsin.

Tencereye zeytinyağını koyun soğanları pembeleşene kadar kavurun. Sonra pirinçleri ilave edin şeffaflaşana  kadar kavurun.Domatesi, salçayı, tuzu ve şekeri ilave edin bir iki kez karıştırın.Ardından tencereye 1 su bardağı sıcak su koyun suyunu çektikten sonra ocaktan alın.Biraz ılınınca içine dereotu,maydanoz ve naneyi ilave edin karıştırarak demlendirin.

Sos için iki domates rendesini veya salçayı yağda kavurun. Dolmalık biberlerin içlerini fazla olmayacak şekilde bastırmadan harçla doldurun.Dolmaların ağızlarını domates dilimleriyle kapatın,dik olacak şekilde sos yaptığınız tencereye dizin.Tencerenin kenarından 1 çay bardağı su ve biraz tuz ilave edin. Kontrol ederek pişirin suyu azalırsa sıcak su ekleyin. Kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte 30-35 dakika pişirin. Dolmalar piştiğinde daha önce ısıttığınız fırında üzerleri kızara kadar fırınlayın. Herkese kolaylıklar diliyorum..

 










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...