19 Ağustos 2015 Çarşamba

  PİŞİRİLMEDEN YAPILAN KOLAY CHEESECAKE

                                                           MALZEMELER:

                                                       3 paket burçak bisküvi
                                                       2 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında)
                                                       1 kahve fincanı ceviz (isteğe bağlı)
                                                       1 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı) 
                                                                  
                                                       2 paket labne peyniri
                                                       1 kutu krem şanti (içinde 2 paket var 1 tanesi kullanılacak)
                                                       1/2 su bardağı soğuk süt
                                                       3 yemek kaşığı pudra şekeri                                                                     
                                                       2 su bardağı vişne
                                                       1/2 çay bardağı su
                                                       1 çay bardağı şeker
                                                       2 yemek kaşığı nişasta


YAPILIŞI: 3 paket burçak bisküviyi (ceviz koyacaksanız cevizi de) rondadan geçirin.Tereyağını eritin  bisküvilerle  iyice  karıştırın. Cheesecake tabanı için yağla karıştırdığınız  bisküvileri kelepçeli bir kalıba elinizle veya kaşığın tersiyle iyice bastırarak eşit şekilde yayın.Bisküvilerin iyice birbirine yapışması için kalıbı yarım saat kadar buzdolabına kaldırın.

Ara krema için: krem şantiyi yarım su bardağı soğuk sütle iyice çırpın, içine labneleri ve pudra şekerini  ilave edip karıştırın.Hazırlayıp buzdolabında beklettiğiniz kalıptaki bisküvilerin üzerine kremayı döküp düzeltin ve tekrar buzdolabına soğuması için 2-3 saat bırakın.

Vişnelerin çekirdeklerini çıkarın  robottan geçirip püre haline getirin. Tencerenin içine vişneleri koyun, şeker eriyene kadar pişirin.Nişastayı soğuk suyla karıştırın vişnelere ekleyin,3-4 dakika kaynatın.Pişirip soğuttuğunuz vişneli sosu dolapta sertleşen cheesecakekin üstüne dökün bir kaç saat hatta bir gece dolapta dinlendirip sevdiklerinizle paylaşın..Afiyetler olsun...



               





















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...