23 Ağustos 2015 Pazar

                                                             KREP TARİFİ 

  MALZEMELER: 

 1 su bardağı süt
 1 su bardağı un
1 adet yumurta
            3 yemek kaşığı sıvıyağ
              1/2 paket kabartma tozu 

         Tavayı yağlamak için:
           margarin veya sıvıyağ

YAPILIŞI: Geniş bir kaba krep malzemelerini koyun, boza kıvamına gelene kadar iyice çırpın. Krep tavası veya yapışmaz tavayı ısıtın ve hafifçe yağlayın. Bir kepçe ile krep hamurundan  tavaya döküp, eşit olarak yayılmasını  sağlayın. Üzeri göz göz olunca spatula yardımıyla diğer tarafını çevirin. Krebin iki tarafını da orta ateşte çevirerek pişirin.Hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Kreplerin arasına kırılmış fındık,ceviz, bal, muz veya istediğiniz malzemeleri koyup rulo yapın,üzerini çikolata sosla süsleyin.Kahvaltılarda veya çay saatlerinde tercih edebilirsiniz.  Afiyetler olsun...


  









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...