30 Ağustos 2015 Pazar

                                   25 DAKİKADA ÇİLEK REÇELİ


                                                       MALZEMELER:

                                                        1 kg çilek
                                                        1 kg şeker 
                                                        1 su bardağı su
                                                        1/2 limon suyu veya 1 çay kaşığı limon tuzu
                                                        1 çay kaşığı tereyağ
                                                

YAPILIŞI:Çilekleri alırken sert, küçük ve renklerinin açık olanlarını tercih edin. Çünkü çileklerin rengi  koyu olursa reçelin rengi  de koyu oluyor.Çilekler kumlu olduğu için nazikçe bir kaç kez yıkayın ve delikli süzgeç içerisinde biraz sularının süzülmesini bekleyin.

Reçel yapacağınız tencereye çilekleri alın. Üzerine 1 bardak su ilave edip kaynamaya bırakın ve bu arada 1 çay kaşığı tereyağını ekleyin, fokurdamaya başladıktan sonra 15 dakika kaynatın. Daha sonra çileklerin üstüne 1 kg şeker koyup kaynamasını bekleyin. Kaynadıktan sonra 7 dakika daha kaynatın, süre bitiminde limonu sıkın veya limon tuzunu ekleyin 3 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatarak reçeli soğumaya bırakın. Reçel tamamen soğuyunca kavanozlara koyun, kapağını sıkıca kapatıp güneş görmeyen bir ortamda saklayın. Afiyetler olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...