29 Temmuz 2015 Çarşamba


                                         ZEYTİNYAĞLI PATLICAN YEMEĞİ




MALZEMELER:

5 adet patlıcan
3 adet iri domates
2 adet orta boy soğan
5-6 adet yeşil sivriber
5-6 adet sarımsak
1 tatlı kaşığı salça (isteğe bağlı)
1 çay bardağı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz






YAPILIŞI:Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın, acı suyu çıksın ve kararmaması için tuzlu suya bırakın. Domateslerin kabuklarını soyun onları da küp küp doğrayın.Soğanları ister yemeklik ister piyazlık doğrayın.Biberlerin tohumlarını ayıklayıp doğrayın, sarımsakların kabuklarını soyun ve birkaç parçaya bölün.

Yayvan bir tencereye zeytinyağ koyun ısınınca soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.Ardından sarımsakları ilave edin 1-2 dakika defa karıştırın.Biberleri de katarak kavurmaya devam edin.Patlıcanların suyunu süzüp kurulayın ve yemeğe ilave edin .Biraz kavrulunca domatesleri ekleyin,bu aşamada isterseniz renk vermesi için salça koyabilirsiniz. Tuz ve şekeri ilave ettikten sonra  kendi suyu ile pişmeye bırakın. Suyu azalırsa biraz sıcak su ilave edin, patlıcan yumuşak olduğu için karıştırmayın tencerenin sapından sallayarak karışmasını sağlayın. Sebzeler pişene kadar  kısık ateşte 30-40 dakika pişirin.Üstünü ince kıyılmış maydanozla süsleyin. İster sıcak ister soğuk servis yapın.   Afiyetle kalın...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...