4 Haziran 2015 Perşembe


                                    TAHİNLİ CEVİZLİ RULO
                     (BAKLAVA YUFKASINDAN) 



                                                         MALZEMELER:
                                          
                                                    18 adet baklavalık yufka  
                                                    1 su bardağı tahin
                                                    12 yemek kaşığı şeker
                                                    1 su bardağı zeytinyağ
                                                    1 su bardağı dövülmüş ceviz
                                                                                                    
                                                          ÜZERİ İÇİN:

                                                         Pudra şekeri


YAPILIŞI: Baklava yufkaları üçerli gruplar halinde rulo yapılıp dilimlenecek. Bunun için 18 yufkadan 6 uzun tahinli çıtır çıtır rulolarınız olacak.
Birinci baklava yufkasını tezgaha serin her yerine gelecek şekilde fırçayla zeytinyağ  sürün. Sonra üstüne ikinci yufkayı serin ve üzerine tahin ürün, tahinin üstüne 1 yemek  kaşığı şeker serpin. Üçüncü kat yufkayı da diğer katların üstüne serin 2 yemek kaşığı kadar ince dövülmüş ceviz serpin onun üstüne yine 1 yemek kaşığı şeker serpin.Geniş tarafından sıkı bir şekilde sararak rulo yapın.Bıçakla  4-5 cm genişliğinde ister düz ister çapraz kesin,yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Kalan diğer yufkalara da aynı işlemleri uygulayın. Önceden ısıtılmış 180 derece ısıtılmış fırında, üzeri pembeleşinceye kadar 15 dakika  kadar pişirin. Soğuyunca isterseniz pudra şekeri ile isterseniz sade olarak servis yapın.







                                   
                                                   Afiyetler  olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...