18 Haziran 2015 Perşembe

                   PEYNİRLİ 3-2-1 POĞAÇA TARİFİ

     MALZEMELER:

    3 adet kabartma tozu
    2 su bardağı yoğurt
    1 su bardağı sıvıyağ
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 tatlı kaşığı şeker
    4-5 su bardağı un

     İÇ MALZEMESİ:
     
     250 gr  beyaz peynir
     1/2 demet maydanoz
     Pul biber (isteğe bağlı)

       ÜZERİ İÇİN:
        
       Galeta unu  

YAPILIŞI:Derin bir kaba yoğurt ve sıvıyağı koyun. Kabartma  tozu, şeker, tuz ilave edin,  yavaş yavaş un ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamuru yarım saat dinlendirerek de yapabilirsiniz akşamdan yoğurup buzdolabında sabaha kadar bekleterek de yapabilirsiniz.

Beyaz peyniri çatalla ezin, ince doğranmış maydanoz ve pul biberle karıştırın.Hamurdan  ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, avucunuzun içinde açın.Hamurun ortasına iç malzemeden koyun, yuvarlak şekil vererek kapatın.Galeta ununa bulayın,kapatılan kısmı alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarana kadar 20-25 dakika kadar pişirin.(Hamurun üstüne yumurta sarısı sürülmediği için çok kızarmıyor, kontrollü pişirin.)         

Not:İç malzeme olarak kıyma ve patates kullanıldığında da çok lezzetli oluyor..Afiyet olsun...








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...