22 Mayıs 2015 Cuma

                                     ELMALI TURTA TARİFİ


  •                                   MALZEMELER:
                                                  250 gr oda sıcaklığında margarin 
                                                  1 çay bardağı şeker
                                                  1 adet yumurta
                                                  1 paket kabartma tozu
                                                  1 paket vanilya   
                                                  Aldığı kadar un (3,5-4 su bardağı kadar)

                                                  İÇ HARCI İÇİN:

                                                  5 orta boy elma
                                                  5 yemek kaşığı şeker
                                                  1 tatlı kaşığı tarçın
                                                  1 çay bardağı iri doğranmış ceviz (isteğe bağlı)


İÇ HARCI İÇİN: Elmaları rendeleyin bir tavaya koyun üzerine şekeri ekleyip pişirin.Elmalar suyunu salıp karamelize olana kadar pişirin.Pişince içine tarçın ve cevizi ekleyip karıştıralım.Soğuması için bir kenara alıp bekletin.

HAMURUN YAPILIŞI: Hamur yoğuracağınız kaba unu, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek koyun. Ortasına margarini,yumurtayı,şekeri koyup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.Hamurun yarısını streçleyip  buzdolabında  sertleşmesi için yarım saat bekletin.

Geri kalan hamurun yarısını merdaneyle açıp yuvarlak fırın kabına yerleştirin.İç malzemesini hamurun üstüne yayın.Dolaptan çıkarttığınız hamuru rendenin iri gözünden elmaların üzerine rendeleyin. 

Önceden ısıttığınız 180 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.Ilındıktan sonra pudra şekeri serpip servis yapın. Afiyetler  olsun...







1 yorum:

  1. ellerinize sağlık... Elmalı turta, pasta, kurabiye her şekline bayılırım ;)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...