29 Mayıs 2015 Cuma

                                           ETİMEKLİ  TATLI


                                         MALZEMELER:

                                                  10 adet tuzsuz etimek
                                                           
                                         ŞERBETİ İÇİN:
                                                            
                                                   1,5 su bardağı şeker
                                                   2 su bardağı su         
                                      
                                        MUHALLEBİ İÇİN:
                               5 su bardağı süt                                                                                                 1 su bardağı su
                                                   4 yemek kaşığı un
                                                   2 yemek kaşığı nişasta
                                                   1,5 su bardağı şeker
                                                   1 adet vanilya
                                                   1 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
                            
YAPILIŞI: Şerbet için su ve şekeri küçük bir tencereye alın kaynatın.Kaynamaya başladıktan 5-6  sonra ocağın altını kapatın. Bir kenarda 8-10 dakika bekletin.

Kare bir borcama 10 adet etimeği dizin.Kenarda 10 dakika bekleyen şerbeti etimeklerin üzerine her yeri ıslanacak şekilde dağıtın. Etimekler şerbeti içine çeksin.

Muhallebi için sütün içine su, un, nişasta ve şekeri ilave edin.Çırpma teliyle karıştırarak muhallebiyi pişirin.Kaynamaya başlayıp koyulaşınca içine vanilya ve tereyağı ekleyerek,  3-5 dakika daha karıştırıp ocağı kapatın.Muhallebiyi ılık olana  kadar  mikserle ara ara karıştırın.
Daha sonra muhallebiyi etimeklerin üzerine döküp, spatula ile düzeltin. Soğuyunca tatlıyı buzdolabına kaldırın 5-6 saat dinlenmesini sağlayın.Üzerini istediğiniz gibi ister krem şantiyle, ister mevsim meyveleriyle, isterseniz ceviz veya antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun..

 


  






                            


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...