16 Mart 2015 Pazartesi

                                               DÜDÜKLÜ TENCEREDE 
 SUCUKLU  KURU FASULYE 
 
                                                                         
                                                          MALZEMELER:

                                                          1/2 Kg Kuru fasulye
                                                          2 adet orta boy soğan
                                                          5-6 yemek kaşığı sıvıyağ
                                                          1 yemek kaşığı domates salçası
                                                          1 yemek kaşığı biber salçası
                                                          1 çay kaşığı karabiber
                                                          1 çay kaşığı tuz 
                                                          1 çay kaşığı pul biber (isterseniz)
                                                          Yarım kangal veya 1/3  doğranmış sucuk
                                                          (tercihinize göre ayarlayın)
               
             
YAPILIŞI: Fasulyeler akşamdan  ayıklayıp yıkayın ve geniş bir tencereye alın.Üzerine 3-4 parmak geçecek soğuk suyla doldurun.Sabah olunca tencerenin içindeki fasulyeler şişmiş olacak. Fasulyelerin  suyunu değiştirin ve tencereyi ocağa koyun. Üzerinde oluşan beyaz köpükleri alın, 2-3 dakika haşlayıp fasulyelerin suyunu süzün.

Soğanları yemeklik doğrayın düdüklü tencereye yağı koyun ısıtın, soğanları ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun.Ardından sucukları istediğiniz şekilde doğrayıp 1-2 dakika  kavurun. Salçaları ilave edin, kokusunun çıkması için biraz daha kavurmaya devam edin.Daha sonra süzdürdüğünüz fasulyeleri ekleyin lezzetli olması için bir kaç kez karıştırın.Tencerenin içine karabiberi ve tuzunu ekleyin. Fasulyelerin üstünü geçecek kadar sıcak su koyun.Yemek kaynadıktan sonra kısık ateşte fasulyeler iyice yumuşayana kadar 20-25 dakika pişirin.

Not:Kuru fasulyeyi güveç tenceresinde yapmak isterseniz yemeği normal tencerede veya güveç tenceresinde ocağın üstünde 10-15 dakika kaynattıktan sonra 200 derecelik fırında 45-50 dakika pişirebilirsiniz. Fasulyelerin su miktarı ve pişme süresi cinsine göre değişiklik gösterdiğinden su miktarını ve pişme süresini çok belirtemiyorum.Siz yemeğin durumuna göre karar verebilirsiniz.Kuru fasulye pişince yanına turşu veya soğan çok yakışacaktır. Afiyet olsun.....





                                                      




















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...