12 Ocak 2015 Pazartesi

PEYNİRLİ ÇITIR BÖREKLER



 MALZEMELER:

4  adet yufka
  250-300 gr  beyaz peynir 
 15-20 sap maydanoz

 Börek Sosu İçin:

 1 çay bardağı sıvıyağ
 1 çay bardağı su

  Üzeri İçin:

1 yumurta sarısı
 çöretotu veya susam


YAPILIŞI: Börek için ilk iş olarak sıvıyağ ve suyu karıştırıp börek sosunu hazırlayın.
Beyaz peyniri veya farklı peynirleri kullanarak ince kestiğiniz maydanozla karıştırıp bir kenara alın. 
İlk yufkayı tezgaha serin hazırladığınız sostan her yerine sürün.
İkinci yufkayı sosladığınız yufkanın üzerine serin aynı şekilde soslayın.
Sosladığımız yufkayı önce dörde sonra her parçayı tekrar keserek 8 eşit üçgen parça olacak şekilde kesin.
Her üçgen diliminin geniş kenarına 1 yemek kaşığı peynirli harçtan koyun, iki kenarını içe katlayın gevşek olacak şekilde sigara böreği gibi sarın.
Yağladığınız veya yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine börekleri dizin.Üzerine yumurta sarısı sürün, susam veya çörekotu serpin.Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında  kızarıncaya kadar 25-30 pişirin.Piştikten sonra fırından çkartıp,sıcak servis yapın. Afiyetler olsun..


1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...