15 Ocak 2015 Perşembe


                          KİVİLİ MUZLU YALANCI CHEESECAKE

Geçenlerde birlikte çalıştığım Aynur'a çaya gittik. Aynur'un sofrasında tadına baktığımız yalancı çizkekin üzerini kivi ve muz koyarak süslemiş.Meyveler farklı bir lezzet ve tat vermiş mutlaka denemeye değer. Sizler için tarifini aldım, biz çok beğendik bu güzel tarifi sizlerle paylaşmak istedim.Aynur'un ellerine sağlık,bizleri çok güzel ağırladı.Güzel muhabbetler eşliğinde hoşça vakit geçirdiğiniz günler evinizden eksik olmasın.



                                                 MALZEMELER:

                                                   
                                                 Tabanı için;
         
                                                  2 paket kakaolu burçak büsküvi
                                                  2 yemek kaşığı tereyağı
                                                  2-3 yemek kaşığı süt

                                                  Muhallebi için;

                                                  2 su bardağı süt
                                                  1 yemek kaşığı un
                                                  1 yemek kaşığı şeker
                                                  200 gr labne peyniri

                                                  Üzeri İçin Vişne Sosu:
                
                                                  2,5 su bardağı vişne suyu
                                                  4-5 yemek kaşığı nişasta
                                                  1 su bardağı şeker

                                                   Üzerini Süslemek için;
                  
                                                   2-3 adet muz
                                                   4-5 adet kivi
                                                   Nar taneleri
                                                         
YAPILIŞI:Kakaolu bisküvileri rondadan geçirirerek un haline getirin.Tereyağını eritin bisküvilerin üzerine tereyağını ve sütü dökün. Kelepçeli bir kalıba veya borcama tereyağlı bisküvileri elle iyice bastırarak yerleştirin. Siz muhalebiyi hazır hale getirene kadar kalıbı buzdolabında bekletin.
Muhallebi için unu,şekeri,sütü ocağa alın.Kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirin.Kaynayınca labne peynirini ekleyin karıştırıp ocağı kapatın.Muhallebi ılınınca mikserle çırpın dolaptaki kelepçeli kalıba veya borcam dökün.

Vişne sosu için nişastayı,şekeri ve vişne suyunu alın, kıvamı koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.Kıvamı bulunca ocaktan alıp ılınmasını bekleyin.Muhallebinin üzerine vişne sosunu dökün.

Üzerindeki vişne sos soğuduktan sonra üstü için dilimlenmiş muzları ve kivileri  resimdeki gördüğünüz gibi veya zevkinize göre süsleyebilirsiniz.Buzdolabında 5-6 saat veya bir gece önce yapıp beklettikten sonra servis yapın.
                                                             
                                                    Afiyet bal şeker olsun...












                                                                   






1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...