17 Kasım 2014 Pazartesi


KIYMALI PATATESLİ BUZDOLABI (RULO)BÖREĞİ

Bu böreklerden boş bir vaktinizde her türlü (peynirli,patatesli) harç malzemesiyle yapıp buzluğa koyun. Misafirleriniz geldiğinde veya canınız istediğinde elinizin altında hazır, pratik ve kolay bir börek  sadece çıkarıp pişirin.  


         

           MALZEMELER:

            3 adet yufka
            2 adet patates
            250 gr kıyma
            1 tane soğan
            Karabiber
            Tuz

         SOS MALZEMESİ:

           2 tane yumurta
           1 çay bardağı sıvıyağ
           1 çay bardağından biraz fazla süt
           veya 3-4 kaşık yoğurt


YAPILIŞI:Soğanları yemeklik doğrayın kıymayla birlikte kavurun.Kıyma bıraktığı suyu çekince patatesi soyup yıkayın ve kıymanın içine rendeleyin.Biraz patatesi kavurmaya devam edin,karabiber ve tuzunu ayarlayın 8-10 dakika sonra soğumaya bırakın.

Sos malzemelerini bir kabın içine alın ve karıştırın.Bir yufkayı tezgaha yayın ve hazırladığınız sosu yufkanın her yerine sürün. Kıymalı harcın üçte birini yufkanın üstüne serpin.
İkinci yufkayı da birinci yufkanın üstüne serin sos malzemesini yufkanın her yerine sürüp kıymalı içten serpin.Son yufkayı en üste serip yumurtalı harcı sürün,iç harcın hepsini koyun.Yufkalar iki yandan azıcık içeri doğru katlanıp rulo şeklinde sarılır.

Keskin bir bıçakla böreği ikiye bölün ve dondurucuda 1 saat dinlendirin. Daha iyice donmadan dinlenen börekleri bir parmak genişliğinde dilimleyin.Yan yatırıp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.

Üzerine sos malzemesi kaldıysa sürün yoksa yumurta sarısı sürüp üstüne susam ve çörek serpiştirin. 200 derecelik fırında üzerileri kızara kadar pişirin.

Not: İyice donmamış olan börekleri dilimleyip,dondurun veya öylece bırakın pişirmek istediğinizde buzu çözülünce dilimleyip pişirin.

                                    
                                             Kolay gelsin ve afiyet olsun..












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...