9 Kasım 2014 Pazar



FIRIN SÜTLAÇ TARİFİ

Sütlaç süt tatlılarının en sevileni, sofralarımızın vazgeçilmezidir.Özellikle şerbetli tatlı sevmiyenler için harika bir lezzet.Sizde deneyin vazgeçemeyeceksiniz.
 
                                                                                                                                       

                                             MALZEMELER:  
                          
                                              2 Kg t
                                              1 su bardağı pirinç 
                                              3 bardak su (pirinç haşlamak için)
                                              2,5-3 su bardağı şeker
                                              1 paket vanilya
                                              1 yumurta sarısı (isteğe bağlı)
                                              1 yemek kaşığı pirinç unu
                                 

 
YAPILIŞI:Pirinçleri yıkayın bir tencereye alın üzerine suyu ekleyin,kaynamaya başlayınca ocağın altı kısın.Pirinçler suyunu çekip lapa gibi oluncaya kadar 30 dakika kadar pişirin.Arada karıştırmayı unutmayın piriçler dibine yapışmasın.Eğer suyunu çekip pirinçler pişmezse pirinçlerin üstüne sıcak su ilave edin.

Pirinçler pişince sütü ilave edin, sütle pirinç kıvam alana kadar (yaklaşık 40-45 dakikaya yakın) kaynatın.Koyulaşmaya başlayınca kaynayan sütlü karışıma toz şekeri ekleyin ve 15  dakika  kadar daha pişirin,(bu arada sütlacın koyulaşması lazım) ocaktan almadan 5 dakika önce yumurta sarısını çırpın.  Sütlaçtan 1-2 kepçe  alın ılıtın ve yumurta sarısıyla  karıştırıp tekrar sütlaca ilave edip karıştırın.Yumurta yoğunluk veriyor yoksa koymasanızda kızarıyor. 

Sütlacı 5 dakika daha kaynatın, en son vanilyasını ilave ederek ocağı kapatın.Güveç kaplarına veya cam kaselere paylaştırın, üzerlerinin biraz kabuk tutması için 20-25 dakika bekleyin.   

Fırın tepsisine dizin, içine soğuk su koyun,sütlaç kaselerini fırının ızgarasında 200 derecede üzeri kızarana kadar fırınlayın.Çok çabuk kızarıyor fırının kontrol edin.Tarçınla veya toz fındıkla servis yapın. Afiyetler  olsun .           

Not:Sütlaçtan 11 güveç ve 5 mikro dalga kasesi çıktı. Fırın sütlaç yapmayacaksanız yumurta sarısı koymayın ve sütlaç kıvam tutarsa pirinç unu ilave etmeyin.Ben sütlacı pirinç unu koyarak değil uzun kaynatarak kıvam almasını sağlıyorum.

                                                             Sağlık ve afiyetle.....






















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...