23 Eylül 2014 Salı

                                      
                                                   
                                   TAVA BÖREĞİ
                                
Uzun kahvaltılarda ve habersiz misafir geldiğinde, canınız börek çektiğinde kolay, bir o kadar da pratik yarım saatinizi alacak bir börek, umarım beğenirsiniz.
Gelelim malzemelere ve tarifimize;

  

                  MALZEMELER: 

                   3 yufka
                   1 yumurta
                   1 çay bardağı süt
                   1 çay bardağından biraz az sıvıyağ                            100-150 gr  peynir (istediğiniz çeşit)
                    Maydanoz (isteğe bağlı)
                    3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
                    1/2 çay kaşığı tuz
                     isterseniz dereotu,nane veya baharat
                         
                 





YAPILIŞI: Öncelikle sosumuzu hazırlayalım.Yumurta, sıvıyağ, tuz ve sütünüzü bir çatal yada çırpıcı yardımıyla karıştırıp sos haline getirin.Peynirinizi ufalayın,sertse rendeleyin veya çatalla ezin. İçine maydanoz veya başka yeşillik koyacaksanız yıkayın, kurulayın ve ince ince doğrayıp peynirle karıştırın.
Tavanızı 1-2 kaşık yağla yağlayın, birinci yufkayı ortalayarak tavaya yerleştirin,kenarlarını tavadan eşit uzunlukta sarkıtın.Yufkanın üzerine yumurtalı sostan kaşıkla sürün.

Ardından ikinci yufkayı ortadan ikiye bölün bir yarısını iri parçalar halinde veya buruşturarak tavaya serin.Üzerine yumurtalı sostan sürün.Diğer yarım yufkayı aynı şekilde tavaya yerleştirin üzerine peynirle hazırladığınız börek içinin tamamını yufkanın üzerine eşit şekilde yayın. 

Üçüncü yufkayı da yine ortadan ikiye bölün iri parçalar halinde veya buruşturarak koyun üzerine yumurtalı sos sürün.Son kalan yufkayı da tavaya serip yumurtalı sosu sürün.En alta serdiğiniz ve tavanın dışında kalan yufkaları sosun üzerine kapatın.

Üstüne kapak kapatın,kısık ateşte böreğin bir tarafını kızara kadar pişirin. Spatula ile 5-6 dakika sonra kızarıp kızarmadığını kontrol edin.Bir tarafı kızarınca ya geniş bir tabak ile veya düz bir tencere kapağı ile böreği ters çevirip diğer tarafı için tavaya 1-2 kaşık sıvıyağ döküp böreği kızarana kadar pişirin.

Sevgiyle kalın..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...