5 Haziran 2014 Perşembe

                                   
 RULO KEKTEN PASTA

    Arkadaşlar size son derece pratik, lezzetiyle ve görüntüsüyle çok beğenilen bir pasta tarifi yazıyorum bakalım sizlerde beğenecek misiniz?

     Pratik dedim hazır kekle yaptığım için ama en az bir gün buzdolabında bekletmeniz gereken bir pasta.



   MALZEMELER:
   2 veya 3 paket hazır çilekli rulo pasta (2,5 paket yeterli geliyor.)
   1 litre süt
   2 kahve fincanı un
   1 kahve fincanı nişasta
   1,5 su bardağı toz şeker
   1 adet vanilya
   1 paket toz krem şanti  (kutunun içinde 2 adet oluyor 1 tanesi kullanılacak)


YAPILIŞI:


  • Öncelikle büyük boy derin bir kaseyi streç filmle kaplayalım
  • Ardından 1 cm kalınlığında kestiğimiz keklerle tabanı kaplayalım.Mümkün olduğunca az boşluk kalmalı.(Tabanını düzgün döşemek lazım çünkü ters çevirince tabandaki kekler üstte görünecek)
  • Bir tencereye süt, şeker, un ve nişastayı alıp karıştıralım ve pişererek muhallabi kıvamına getirelim.
  • Ocaktan almaya yakın vanilyasını ilave edelim ve tekrar karıştırıp ocaktan alalım,
  • Biraz koyu kıvamlı bir muhallebi olacak.Ocaktan aldıktan sonra ara ara blendırla karıştırarak soğumaya bırakıyoruz.
  • Muhallebi soğuduktan sonra toz krem şantiyi ekleyip karıştırıyoruz
  • Muhallebiyi keklerle kapladığımız kaseye boşaltıyoruz. 
  • Üst kısmını da dilimlenmiş kekle kaplayıp üzerinden biraz bastırıyoruz.
  • Kasenin kapağını kapatıp dolaba kaldırıyoruz.Kapaksız bir kaseyse streç filmle kapatabilirsiniz.
  • Birgün buzdolabında kalıp muhallebi iyice donup keklerle bütünleşecek.
  • Ertesi gün muhallebiyi  düz bir tabağa ters çeviriyoruz o muhteşem görüntü ve tat ortaya çıkacak.Afiyet olsun...



İsterseniz kakaolu rulo kekten de yapabilirsiniz.Ben yaptım oda başka bir lezzet oldu.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...