3 Haziran 2014 Salı

ISLAK KEK
Malzemeleri:

  • 2,5 su bardağı un 
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 paket kakao
  • 1 paket kabartma tozu
Tadına bakan herkesin beğendiği bir kek tarifi.
Islak keki kendi kek sosumuzu yumurta koymadan ayırarak  daha lezzetli ve sağlıklı oluyor.
Bunun için malzemelerimiz oda sıcaklığında olacak şekilde 1 bardak süt , 1 bardak sıvıyağ, 1,5 bardak şekeri çırpıyoruz üzerine elenmiş 1 paket kakaoyu ekliyoruz  . Çırptığımız bu sıvı malzemenin 1 su bardağını sos için ayırıyoruz.Kekin diğer malzemelerini koyarak keki yapmaya devam ediyoruz. Yağladığımız kek kalıbı veya büyük yuvarlak borcama kek harcımızı döküyoruz. 170 derecede 30-35 dakika pişiriyoruz. İlk 20 dakika fırınımızı açmıyoruz daha sonra kontrol amaçlı açabiliriz.Fırın dan çıkan kekin ilk sıcaklığı geçince kürdanla üstüne delikler açalım sosun yarısını  veya isterseniz hepsini dökebilirsiniz veye yarısınıda dilimleyince dökebilirsiniz .Kekimiz soğuyunca hindistan cevizi ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...