MALZEMELER:
1 su bardağı şeker
4 adet yumurta
1 paket vanilya
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Keki Islatmak İçin:
2,5 su bardağı süt
1/2 su bardağı şeker
Muhallebi İçin:
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 poşet krem şanti
Üzeri İçin: Hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI: Şeker ve yumurtaları krema kıvamına gelene kadar 6-7 dakika çırpın. Kabartma tozu, un ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Dikdörtgen veya kare borcamı yağlayıp kek hamurunu dökün.Önceden ısıttığınız 170 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Soğuk sütün içinde şekeri karıştırarak eritin.Kek soğuduğunda sütü içine çekmesi için keke çöp şiş batırın.Her yer her yerine gelecek şekilde üzerine dökün.İçine çekmesi için kenarda yarım saat kadar bekletin.
Muhallebi için; kremşanti hariç tüm malzemeyi tencereye alın, koyu bir hal alan kadar karıştırarak pişirin. Göz göz olup koyulaşan muhallebiyi bir kenara alıp soğumaya bırakın.Ilık hale gelen muhallebinin içine toz haldeki kremşanti'yi ekleyin 4-5 dakika kadar mikserle çırptıktan.Daha sonra kekin üzerine döküp her yerine yayın ve pastanın üzerine hindistan cevizi serpin. Buzdolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın. Afiyetler olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder