MALZEMELER:
1 su
bardağı yeşil mercimek
4-5 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet soğan
150-200 gr kıyma
1-2 yemek kaşığı salça (karışık)
Tuz
Karabiber
YAPILIŞI:Yeşil
mercimeği pişirmeden önce üzerini geçecek kadar su koyup bir taşım kaynatın. Bu
şekilde yarım veya bir saat kara suyu çıksın diye bekletin. Süre sonunda mercimekleri bol
suyla yıkayıp suyunu süzün.
Yemeği
yapmak için tencereye yağ koyun ve üzerine yemeklik doğranmış soğanı
ilave edip 1-2 dakika kavurun.Soğanlar diriliğini kaybedince kıymayı ekleyin, kıyma suyunu salıp çekene kadar
kavurun. Ardından salçasını ilave edin ve kokusu çıkana kadar kavurun. Üzerine yeşil mercimekleri ekleyerek tuzunu ve karabiberini ilave edip karıştırın.Yemeğin üzerini geçecek kadar sıcak su koyun ve yemeğin suyunu kendinize göre ayarlayıp 15-20 dakika kadar pişirin. Afiyetler olsun...
Her mevsim kolayca bulunabilen, lif deposu ve faydası saymakla bitmeyen yeşil mercimeği sofralarınızdan eksik etmeyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder