7 Haziran 2016 Salı

                                KIYMALI YEŞİL MERCİMEK YEMEĞİ

                                                       MALZEMELER:                                                 

                                                   1 su bardağı yeşil mercimek 
                                                   4-5 yemek kaşığı sıvıyağ
                                                   1 adet soğan  
                                                   150-200 gr kıyma
                                                   1-2 yemek kaşığı salça (karışık)
                                                   Tuz
                                                   Karabiber    
          
YAPILIŞI:Yeşil mercimeği pişirmeden önce üzerini geçecek kadar su koyup bir taşım kaynatın. Bu şekilde yarım veya bir saat kara suyu çıksın diye bekletin. Süre sonunda mercimekleri bol suyla yıkayıp suyunu süzün.

Yemeği yapmak için tencereye yağ koyun ve üzerine yemeklik doğranmış soğanı ilave edip 1-2 dakika kavurun.Soğanlar diriliğini kaybedince kıymayı ekleyin, kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurun. Ardından  salçasını ilave edin ve kokusu çıkana kadar kavurun. Üzerine yeşil mercimekleri ekleyerek tuzunu ve karabiberini  ilave edip karıştırın.Yemeğin üzerini geçecek kadar sıcak su koyun ve  yemeğin suyunu kendinize göre ayarlayıp 15-20 dakika  kadar pişirin.  Afiyetler olsun...

Her mevsim kolayca bulunabilen, lif deposu ve faydası saymakla bitmeyen yeşil mercimeği sofralarınızdan eksik etmeyin.                                                                       

                                                                                                                                                                                


































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...