MALZEMELER:
1 lt süt
9 çorba kaşığı irmik
10 çorba kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağ
Çilek Sos İçin:
500-600 gr çilek
1 çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1 kahve fincanı su
YAPILIŞI:Tencereye
sütü, irmiği ve şekeri koyun, çırpıcıyla karıştırarak pişirin. Koyulaşmaya
başlayıp göz göz olunca bir kaç taşım kaynatıp tereyağı ve vanilyayı ilave edip
ocağı kapatın. Ortası çukur yağlanmış tart kalıbına irmikli tatlıyı dökün.
Soğuması için kenarda bekletin oda ısısına gelince buzdolabına kaldırın.
Çilek
sos; için; yıkanıp süzülen çilekleri birkaç parçaya bölün, rondadan geçirerek
pürüzsüz hale getirin. Çileklerin üzerine şekeri,nişastayı,suyu ilave edin. Sos
koyulaşıncaya kadar 3-5 pişirin. Soğuyan irmik tatlısını servis tabağına ters
çevirin, üzerine hazırladığınız çilek sosunu dökün. Hazır olan tatlıyı
çileklerle ve hindistan cevizi ile veya istediğiniz şekilde süsleyerek servis
yapın. Afiyetler olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder