MALZEMELER:
1/2 su
bardağı süt (ılık)
2 tatlı
kaşığı maya
3 çorba
kaşığı şeker
1 paket
margarin (oda sıcaklığında)
2 adet
yumurta (biri üzeri için)
1 çay
bardağı sıvıyağ
1 tatlı
kaşığı tuz
5-6 su
bardağı un
İçi
İçin: Bir kase
peynir
Bir tutam maydanoz (isteğe bağlı)
YAPILIŞI:
Ilık sütün içine şekeri ve mayayı
koyup karıştırın mayalanması için 15-20 dakika bekletin. Süre sonuna
yakın bir
kabın içine margarini,bir yumurtanın tamamını ve bir yumurtanın akını,
yarım su
bardağı sıvıyağı, tuzu ve mayalanan sütlü karışımı ekleyin. Unu yavaş
yavaş ilave ederek yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edin. İçi
için; bir kasede beyaz peynirle ince ince doğradığınız maydanozu karıştırın.
Hamurdan ceviz
büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda açın ve iç malzemeden bir parça koyup
kenarlarını ortada birleştirip kapatın.Poğaçaların birleşme yerleri alta gelecek şekilde yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı yerleştirin.
Üstlerine yumurta sarısı sürüp çatalla şekil verin. Hamurun kabarması için tepside 15 dakika kadar bekletin. Önceden ısıtılmış 200
derece fırında 20-25 dakika pişirin. Çay saatlerinde veya kahvaltılarda servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder