MALZEMELER:
1 litre
süt
1 adet
yumurta
2 yemek
kaşığı nişasta (silme)
2 yemek
kaşığı un (tepeli)
1 su
bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket vanilya
Karamel Sos İçin:
1 su
bardağı şeker
5-6 yemek
kaşığı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı limon suyu
veya hazır
karamel sos
YAPILIŞI:Önce
karamel için şekeri tavaya alın, üzerine su ve limon suyunu koyun. Kaşık sokmadan
kısık ateşte karıştırmadan şekerin erimesini bekleyin. Şeker eridikten sonra istediğiniz rengi alana kadar (bu süre 15 dakika kadar) yakmadan karameli hazırlayın. Eğer bu aşamada şekerin erimemiş yeri kalırsa tencereyi sallayarak erimesini sağlayın.Tatlıyı koyacağınız kaplara (çay fincanı,cam fırın kaseleri
veya silikon kaplara) karameli paylaştırın.
Tatlı
için; süt,yumurta,şeker,un,ve nişastayı bir tencereye alın çırpıcı ile
sürekli karıştırarak pişirin.Tatlı koyulaşıp göz göz olunca ocağın altını kısın
2-3 dakika daha pişirin.Ocağın altını kapatın ve vanilya ilave edip,
karıştırın.Tatlı sıcakken karamel koyduğunuz kapların üzerine
dökün.Sıcaklığı geçince buzdolabına kaldırın ancak üstünü örtmeyi
unutmayın.Servis edeceğiniz zaman tatlıyı ters çevirerek çıkarın.İsterseniz
üzerini süsleyerek servis yapabilirsiniz.Afiyetler olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder