BİSKÜVİLİ YALANCI TAVUK GÖĞSÜ
Üzeri İçin:
MALZEMELER:
1 kg süt
1 su
bardağı un (1 parmak eksik)
1,5 su
bardağı şeker
1
yumurta sarısı
50 gr
margarin veya tereyağı
1 paket vanilya
1 paket
kakaolu veya burçak bisküvi
Üzeri İçin:
Ceviz,fındık,tarçın
YAPILIŞI:Tencereye
süt,şeker,yumurta sarısı,un koyup kaynayıncaya kadar karıştırın.
Kaynadıktan sonra muhallebi kıvamına gelince kısık ateşte 5 dakika daha
kaynatıp ocağı kapatın. İçine yağı ve vanilyayı koyup yağ eriyene kadar
karıştırın.Muhallebi soğuyana kadar ara sıra
mikserle hızlı devirde çırpın. Tavuk göğsünün güzel olması için uzun süre
çırpmak gerekir. Soğuyan tatlının yapışmasını önlemek için ıslatılmış küçük
dikdörtgen borcama yarısını dökün. Üzerine bir sıra bisküvi dizin, onun üstüne
kalan muhallebiyi dökün.Üzerini tarçın,fındık veya cevizle süsleyerek
dinlenmesi için 2-3 saat buzdolabına kaldırın.Daha sonra dilimleyerek servis
yapın. Afiyetler olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder