TERBİYELİ PIRASA
MALZEMELER:
1 kg pırasa
1 adet büyük havuç
6-7 yemek kaşığı zeytinyağ
1 adet limonun suyu
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
YAPILIŞI: Tencereye zeytinyağını alın, halka halka doğradığınız havuçları 1-2 dakika kavurun.Daha sonra verev olarak doğradığınız pırasaları ilave edin. Pırasalar kendi suyunu salıp çekene kadar kendi suyu ile pişirin. Kendi suyunu çekince 1-2 su bardağı sıcak su, şeker ve tuzunu ilave edin.Kaynayana kadar orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte 20-25 dakika pişirin.Yemeği kapatmadan yumurta sarısı ile limon suyunu iyice çırpın, pişen yemeğin suyundan 1-2 kaşık ekleyip karıştırın.Terbiyeyi yavaş yavaş döküp yemeğin her tarafına dağılmasını sağlayın. Bir taşım kaynadıktan sonra ocağı kapatın. Afiyetler olsun.
Etli Terbiyeli Kereviz Yemeği Tarifi (Resimli Anlatım) | Yemek Tarifleri : http://ye-mek.net/tarif/etli-terbiyeli-kereviz-yemegi
Etli Terbiyeli Kereviz Yemeği Tarifi (Resimli Anlatım) | Yemek Tarifleri : http://ye-mek.net/tarif/etli-terbiyeli-kereviz-yemegi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder