MALZEMELER:
1 paket margarin (oda sıcaklığında)
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta
(yumurta sarısının biri üzerine sürmek için)
2 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
6-7 su bardağı kadar un
İçine: beyaz peynir,
maydanoz, isterseniz dereotu
Üzerine: Yumurta sarısı, çörek otu
YAPILIŞI: Poğaça
hamuru için; yumurtalardan birinin sarısını ayırın, un hariç diğer malzemeleri
karıştırın.Yavaş yavaş un ilave edin yumuşak bir hamur elde edene
kadar yoğurun. Hamuru 10-15 dakika dinlendirin bu arada iç harcı için peyniri
iyice ezin,maydanozu ve dereotunu ince ince kıyıp peynirle karıştırın.
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak şekilde avucunuzda açın.İçine peynirli harçtan koyup ağzını kapatın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin, son olarak ayırdığınız yumurta sarısını üstlerine sürün. Çörekotu serpilmiş poğaçaları önceden ısıttığınız 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar 20-25 dakika pişirin.Afiyetle...
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak şekilde avucunuzda açın.İçine peynirli harçtan koyup ağzını kapatın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin, son olarak ayırdığınız yumurta sarısını üstlerine sürün. Çörekotu serpilmiş poğaçaları önceden ısıttığınız 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar 20-25 dakika pişirin.Afiyetle...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder