MALZEMELER:
2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için)
100 gr margarin veya tereyağ (eritmeyin)
1/2 çay bardağı sıvıyağ
3-4 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
3-3,5 su bardağı un
1/2 demet dereotu veya maydanoz (isteğe bağlı)
100-150 gr peynir (tulum,lor, beyaz peynir)
YAPILIŞI: Bir kabın içine 3 su bardağı un ve kabartma tozunu eleyerek koyun.Unun
ortasını havuz gibi açın, içine erimemiş
margarin,yoğurt,sıvıyağ,sirkeyi harca ekleyin.Bir yumurtanın sarısını
ayırın, diğerlerini harcın içine ilave edin.
Ortadaki
sıvı malzemeleri tek elinizle karştırın,iyice karışınca kenarındaki
unları da alarak yumuşak bir hamur elde edin.Hamuru 10-15 dakika dinlenmeye bırakın. Bu arada peyniri hazırlamak için çatalla ezin veya rendeleyin. Ayıklanmış, yıkanmış ve ince kıyılmış dereotlarını veya maydanozların sap kısımlarını kesip peynirle karıştırın.
Hamurdan
ceviz büklüğünde parçalar alın avucunuzda hamuru açtırın içine ezilmiş
peynirli karışımdan koyun(ben tulum peyniri kullandım),yarımay şeklinde hamuru
kapatıp kenarlarını bastırın.
Yağlı
kağıt serilmiş ve yağlanmış fırın tepsisine poğaçaları dizin (bir fırın
tepsisi kadar oluyor). Üzerlerine ayırdığınız yumurta sarısını sürün
üstüne çörek otu, susam, haşhaş serpin veya sade olarak 180 derece
fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
Afiyetler olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder