13 Haziran 2015 Cumartesi

                                        ZEYTİNYAĞLI  İÇ BAKLA  TARİFİ  
                                     


                                                            MALZEMELER:

                                                            1 kg ayıklanmış iç bakla
                                                            1 demet taze soğan
                                                            1 çay bardağı zeytinyağı
                                                            1 yemek kaşığı toz şeker 
                                                            1,5 çay kaşığı tuz
                                                            1-2 yemek kaşığı pirinç
                                                            Yarım demet dereotu

YAPILIŞI:Baklayı,yeşil soğanları ayıklayın yıkayın. Tencereye baklayı koyun ardından doğradığınız yeşil soğanları, tuzu, şekeri, zeytinyağını ekleyin.Baklanın kendi suyunu çekene kadar kavrulmasını bekleyin.Sonra biraz su ilave edip, pişmesine yakın pirincini ekleyin bakla yumuşayana kadar pişirin.Pişen baklaların ilk sıcaklığı geçince içine ince ince kıyılmış dereotu koyup karıştırın. Afiyet olsun.. 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...