MALZEMELER:
10 adet dolmalık biber
1 adet kırmızı biber
2 adet domates
1 adet iri domates (kapak için)
Dolma Harcı İçin:
300 gr kıyma
1/2 su bardağı pirinç
maydanoz yarım demet
1 adet büyük boy soğan
2 adet domates rendesi
1 yemek kaşığı limon suyu
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz , karabiber
Sos İçin:
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
YAPILIŞI: Sos için bir yemek kaşığı salçayı sıvıyağda kokusu çıkana kadar 1-2 dakika kavurup, ocağı kapatın.
Kıymayı bir kabın içine koyun,yıkanmış pirinci içine katın.Soğanı küp küp doğrayın, maydanozu ince ince doğrayıp, malzemelerin üzerine ekleyin.Rende domatesi karışımın içine ekleyin. Sıvı yağı, tuz ve karabiberini karışıma ekleyin.Dinlenmesi için bir kenarda bekletin.
Dolmalık biberleri ve domatesleri yıkayın.Biberlerin sap kısımlarından kapak gibi keserek iç çekirdeklerini temizleyin.Domateslerin üst kısımlarını kesin, içlerini çay kaşığı veya bıçak yardımı ile oyarak temizleyin. Malzemelerin içlerini elinizle tuzlayın.
İçlerini temizlediğiniz biberlerin ve domateslerin hazırladığınız harçla doldurun. Üzerlerini domates dilimleri veya kendi kapakları ile kapatın.Dolmaları sos yaptığınız tencereye yerleştirin.Tencerenin kapağını kapatın.Bir süre kendi suyunu salıp çekene kadar su koymayın. Kaynadıktan sonra kısık ateşe alın.Dolmaların diğer taraflarının da pişmesi için çevirin.Suyu azalırsa su ilave edin ve 30-35 dakika pişirin. Yemeğinizi biraz dinlendirdikten sonra servis yapın. Afiyet olsun ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder