12 Haziran 2015 Cuma

                                             KIYMALI BOHÇA BÖREK



                                                       MALZEMELER:
                   
                                                       3 adet yufka

                                                       İç harcı İçin:

                                                       200-250 gr kıyma
                                                       1 yemek kaşığı sıvıyağ
                                                       1 adet  soğan
                                                       Bir tutam maydanoz  ince doğranmış (isteğe bağlı)
                                                       Tuz, karabiber

                                                       Sosu İçin:    

                                                       1 çay bardağı su 
                                                       125 gr (yarım paket) erimiş margarin 

                                                       Üzeri İçin:

                                                       1 adet yumurta sarısı
                                                       Çörekotu

                                
YAPILIŞI:Öncelikle iç harç için küçük küçük doğradığınız soğanları bir yemek kaşığı sıvıyağ ile pembe oluncaya kadar kavurun.Kıymayı da ekleyip, kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurun. Ocaktan indirmeye yakın tuz ve karabiberle tatlandırın.Maydanoz koyacaksanız ince ince doğrayıp karışıma ekleyin. İç harcı soğumaya bırakın.

Sos için margarini eritip  bir kaba koyun, 1 çay bardağı su ekleyip karıştırın. 

Bir yufkayı tezgaha serin.Sosu yufkanın her yerine gelecek şekilde fırça veya kaşık yardımıyla sürün.Yufkanın sağ ve sol kenarlarını ortada birleştirip, yağlayın.


                                  Diğer alt üst kenarları ortada birleştirin bir kare oluşturun.

Kare şekli oluşan yufkayı yağlayın  4 eşit parça halinde kesin ve  ortalarına kıymalı harçtan koyun.

 Karelerin uçlarını ortada bohça katlar gibi birleştirin.Diğer yufkalara da aynı işlemleri yapın.


                Böreklerin katlı kısımları alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye yerleştirin.
 


Üzerlerine yumurta sarısı sürün, onunda üstüne çörekotu veya susam serpin. Önceden ısıtılmış  200 derece fırında 30-35 dakika üstü kızarana  kadar pişirin.


                             


                          Fırından çıktıktan sonra sıcak olarak ikram edin. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...