MALZEMELER:
3 adet yufka
İç harcı İçin:
200-250 gr kıyma
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet soğan
Bir tutam maydanoz ince doğranmış (isteğe bağlı)
Tuz, karabiber
Sosu İçin:
1 çay bardağı su
125 gr (yarım paket) erimiş margarin
Üzeri İçin:
1 adet yumurta sarısı
Çörekotu
YAPILIŞI:Öncelikle iç harç için küçük küçük doğradığınız soğanları bir yemek kaşığı sıvıyağ ile pembe oluncaya kadar kavurun.Kıymayı da ekleyip, kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurun. Ocaktan indirmeye yakın tuz ve karabiberle tatlandırın.Maydanoz koyacaksanız ince ince doğrayıp karışıma ekleyin. İç harcı soğumaya bırakın.
Sos için margarini eritip bir kaba koyun, 1 çay bardağı su ekleyip karıştırın.
Bir yufkayı tezgaha serin.Sosu yufkanın her yerine gelecek şekilde fırça veya kaşık yardımıyla sürün.Yufkanın sağ ve sol kenarlarını ortada birleştirip, yağlayın.
Kare şekli oluşan yufkayı yağlayın 4 eşit parça halinde kesin ve ortalarına kıymalı harçtan koyun.
Karelerin uçlarını ortada bohça katlar gibi birleştirin.Diğer yufkalara da aynı işlemleri yapın.
Böreklerin katlı kısımları alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye yerleştirin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürün, onunda üstüne çörekotu veya susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-35 dakika üstü kızarana kadar pişirin.
Fırından çıktıktan sonra sıcak olarak ikram edin. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder