ŞEKERPARE TARİFİ
MALZEMELER:
1 paket margarin (oda sıcaklığında)
2 adet yumurta (oda sıcaklığında)
1 su bardağı irmik
1 çay bardağı pudra şekeri
4-5 su bardağı un (elenmiş)
2 paket kabartma tozu1 paket vanilya
1 yumurta sarısı (üstüne sürülecekse)
5 su bardağışeker
5 su bardağı su
1/2 limon
YAPILIŞI:Öncelikle tatlının şerbetini hazırlayın.Su ve şekeri bir tencereye koyun, şeker eriyene dek karıştırarak kaynatın.Şerbet kaynamaya başlayınca karıştırmayı bırakıp,orta ateşte 15 dakika kadar kaynatın.Limon ekleyin 4-5 dakika daha kaynatıp şerbeti soğumaya bırakın.
Hamur yoğurma kabının içine irmik,pudra şekeri,tuz,vanilya,kabartma tozu ve unu koyun. Ortasını havuz gibi açıp margarini ekleyin ve yoğurun.Daha sonra yumurtaları ekleyin ve güzelce yoğurup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ister yuvarlak ister elips şekli vererek yağlanmış tepsiye dizin.Üzerlerine yumurta sarısını sürün üzerini çatalla çizin yada yumurta sürmezseniz ortasına fındık yerleştirin.Önceden ısıttığınız 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra soğuk şerbeti gezdirerek üstlerine dökün. Şerbetini çekip soğuduktan sonra servis yapın.. Afiyetler olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder