6 Eylül 2014 Cumartesi

                                   

                                                   NANELİ AYRAN


Yaz günlerinin vazgeçilmez içeceği,nanenin etkisiyle daha fazla serinlik ve ferahlık veriyor. Ayrıca uzmanlar ayranın sağlık açısından da çok faydalı bir içecek olduğunu söylüyor.Gelelim tarifimize;


                 




                   MALZEMELER:

                 14 yemek kaşığı yoğurt
                 1 su bardağı soğuk su
                 1 çay kaşığına yakın tuz
                 1 çay kaşığı kuru nane veya
                 4-5 dal taze nane








YAPILIŞI: Yoğurdu derin bir kabın içine alın.İçine bir bardak su ilave edin.(suyu baştan yavaş yavaş ilave ederek yoğunluğu kendinize göre ayarlayın ) İnce kıyılmış naneleri veya tazesi yoksa kuru naneyi, tuzu (kendinize göre) ekleyerek elinizde çırpıcı ne varsa onunla iyice pürüzsüz olana kadar çırpın.Kuru nanenin ağzınıza gelmesini istemiyorsanız biraz bekletip süzün. Buz tanecikleri ve taze nane yaprakları ile servis yapın.

Bu tarif ile bir buçuk su bardağı ayran oluyor.İsterseniz ayranı fesleğenli, isterseniz salatalık koyup hepsini robottan geçirip yapabilirsiniz. Hamur işlerinin veya makarna,pilavın yanında sunabilirsiniz.  




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...