5 Eylül 2014 Cuma


                                                  

                       PANKEK (PANCAKE)TARİFİ 

Yapımı oldukça kolay ve pratik olan pankek, pazar kahvaltılarında ve günün her saatinde sofralarımızda yerini alan lezzetli bir tat. Habersiz gelen misafirleriniz için kolay bir ikram.Yetişkinlerin ve çocuklarında sevdiği pankek  reçel, bal, nutella gibi tatlarla ve peynir çeşitleri ile de çok yakışan bir lezzet.
                                                                           

                                                                                                     MALZEMELER
   
                  2 yumurta (oda sıcaklığında)  
                  4 yemek kaşığı toz şeker
                  2 çorba kaşığı tereyağı eritilmiş soğumuş
                  1,5 su bardağı süt
                  1 paket vanilya
                  1 paket kabartma tozu
                  2 su bardağı un 
                  1/2 çay kaşığı tuz






   
                       
                      
YAPILIŞI: Yumurta ve şekeri bir kabın içinde çırpın,üzerine yağı ve sütü ilave edip tekrar çırpın.Başka bir kapta un, kabartma tozu, vanilya, tuz gibi kuru malzemeleri birbiriyle harmanlayın sıvı karışıma karıştırın. Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar 2-3 dakika çırpın. Hazır hale gelen pankek hamurunu buzdolabında 20-25 dakika beklemeye alın.

Yapışmaz bir tavaya çok az yağlayın (fırça veya peçete ile) orta ateşte iyice kızan tavanın ortasına dinlenen hamurdan az miktarda (bir küçük kepçe kadar) dökün.İsterseniz tavaya metal kalıplar yerleştirip onların içine dökün.Tavada 2-3 pankek pişebilir, hamurun üstünde kabarcıklar oluşup kenarları kızardığında diğer tarafını çevirip kızarana kadar pişirin.

NOT: Kıvamı koyu olursa sütle, cıvık  olursa unla ayarlayabilirsiniz.Tuzlu yapacaksanız şeker miktarını azaltın.

Hepinize keyifli günler...











    •   

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...