KURU MEYVELİ KEK TARİFİ
MALZEMELER:
3 Yumurta (oda sıcaklığında)
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt (oda sıcaklığında)
1 su bardağı sıvıyağ (1-2 parmak eksik)
1 paket kabartma tozu (elenmiş)
1 paket vanilya (elenmiş)
2,5-3 su bardağı (un elenmiş)
1 su bardağı küçük küçük doğranmış
istediğiniz kuru meyveler ( kayısı,kuru
üzüm,kuş üzümü,incir, ceviz)
1 tatlı kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
üzüm,kuş üzümü,incir, ceviz)
1 tatlı kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
YAPILIŞI: Yumurtaları ve şekeri beyaz krema gibi olana kadar iyice çırpın.İçine süt ve yağı ilave ederek çırpmaya devam edin.Diğer tarafta kuru malzemelerden un (2 bardaktan sonra kontrol ederek kıvamını ayarlayın) kabartma tozu vanilya ve isterseniz tarçını eleyin kek hamuruna ilave edin.
Kuru meyveleri küçük küçük doğrayın cevizi de biraz dişe gelir şekilde doğrayın.Kuru meyvelerin kek hamurunun dibine çökmemesi için 1-2 yemek kaşığı unla kaplayın kek hamuruna ilave edin. Hamuru tahta kaşıkla dikkatlice karıştırın.
Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına hamuru dökün. İsterseniz üzerine fındık veya ceviz kırığı dökebilirsiniz.Fırınımızın ayarını 175 dereceye getirin ve fırınınızı 15-20 dakika hiç açmadan 35-40 dakika pişirin.İsterseniz kek kabardıktan sonra fırının derecesini 150' ye getirin ağır ağır içi de pişsin. Keke kürdan batırarak kontrol edin kürdan kuru çıkarsa pişmiş demektir.
Keki fırında çıkardığınızda ızgara gibi birşey üzerine alın, kek kalıbının altı terleme yapmasın alttan üstten hava alsın.Kekin ılınmasını bekleyin ve ters çevirerek çıkarın.Üzerini istediğiniz gibi süsleyerek (soslarla,reçelle,pudra şekeri,süs şekerleri) servis yapabilirsiniz.
Keki fırında çıkardığınızda ızgara gibi birşey üzerine alın, kek kalıbının altı terleme yapmasın alttan üstten hava alsın.Kekin ılınmasını bekleyin ve ters çevirerek çıkarın.Üzerini istediğiniz gibi süsleyerek (soslarla,reçelle,pudra şekeri,süs şekerleri) servis yapabilirsiniz.
Çayın ve kahvenin yanında afiyetle yiyin...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder