MALZEMELER:
2 adet yumurta(birinin sarısı üzeri için)
100 gr margarin veya tereyağ(eritmeyin)
Yarım çay bardağı sıvıyağ
3-4 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
3-3,5 su bardağı un
1 yarım demet dereotu
100-150 gr peynir (tulum,lor, beyaz peynir)
YAPILIŞI: Bir kabın içine 3 su bardağı unu ve kabartma tozunu eleyerek koyun.
Unun ortasını havuz gibi açın, içine erimemiş margarin,yoğurt,sıvıyağ,sirkeyi harca ekleyin.Bir yumurtanın sarısını ayırın, diğerlerini harcın içine ilave edin.
Ayıklanmış, yıkanmış ve ince kıyılmış dereotlarını (dereotlarının sap kısımlarını kesin) sıvı malzemelere katın.
Ortadaki sıvı malzemeleri tek elinizle karştırın,iyice karışınca kenarındaki unları da alarak yumuşak bir hamur elde edin.( kalan una ihtiyaç olursa kullanın ben kullandım). Hamuru 10-15 dakika dinlenmeye bırakın, sizde bu arada peyniri hazırlayın.
Hamurdan ceviz büklüğünde parçalar alın avucunuzda hamuru açtırın içine ezilmiş peyniri koyun (ben tulum peyniri kullandım), yarımay şeklinde hamuru kapatıp kenarlarını bastırın.
Yağlı kağıt serilmiş ve yağlanmış fırın tepsisine poğaçaları dizin (bir fırın tepsisi kadar oluyor). Üzerlerine ayırdığınız yumurta sarısını sürün üstüne çörek otu, susam, haşhaş serpin veya sade olarak 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
Afiyet olsun..Evinizden bolluk bereket eksik olmasın...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder