2 Temmuz 2014 Çarşamba



MENEMEN


MALZEMELER:

2 tane domates (olgun olsun)
3-4 tane yeşil sivri biber
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
Karabiber





        HAZIRLANIŞI:
     
    Sivri biberleri sap ve tohumlarını temizledikten sonra küçük küçük doğrayalım, olgun domateslerin kabuklarını da soyup küp küp doğradıktan sonra yumurtaları ayrı bir porselen veya cam kapta tuzla beraber çırpalım. Malzemelerin hazırlığı bittikten sonra sıra geldi menemeni yapmaya.Tavaya sıvı yağı döküp biraz kızdırdıktan sonra biberleri ekleyip 3-4 dakika biberler yumuşayana kadar kavuralım. Ardından küp doğradığımız domatesleri ilave ederek tavanın kapağını kapatalım.Kısık ateşte 5-10 dakika domatesleri pişirelim.Domatesler iyice piştikten sonra karışıma çırptığımız yumurtaları ilave edelim.İstediğimiz miktarda tuz ve karabiber ilave ettikten sonra karıştıralım,yumurtalar piştikten sonra sıcak servis yapalım.Üstüne isterseniz pul biber serpebilirsiniz.

Afiyetler olsun...

Not:Biberlerden biri veya iki tanesi acı olursa acı sevenler için çok güzel bir lezzet oluyor.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...