ERİK KOMPOSTOSU
1/2 kg erik (ne renk ne cins erik isterseniz)
1 su bardağı şeker
5-6 su bardağı su
HAZIRLANIŞI:
Bir tencerenin içine 5-6
bardak su koyun. Erikleri yıkayıp ister çekirdeklerini çıkarın, isterseniz bütün
olarak tencerenin içine ilave edin, yüksek
ateşte kaynatın.Kaynamaya başlayınca şekerini koyup erikler renk verene
kadar 10-15 dakika pişirin.Bu arada şeker miktarını damak tadımıza göre ayarlayın daha az veya daha fazla koyabilirsiniz. Erikler yumuşayıncaya kadar pişirip,ocağın altını kapatın.
Komposto ılındıktan sonra derin bir kabın üzerine süzgeç koyup
içine erik suyunu boşaltın. Elinizle yada kaşıkla eriklerin posası çıkana
kadar iyice ezin ki daha çok tat versin.İsterseniz süzmeye bilirsiniz taneli olarak da ikram edebilirsiniz. Daha sonra buzdolabına koyup afiyetle içebilirsiniz..Herşeyin yanına yakışıyor, kekin yanında,kahvaltıda,yemeğin yanında, doldurun bardaklara gelin gidin için. Afiyet olsun.
Not:İsterseniz komposto kaynarken içine 1 adet kabuk tarçın ve 2 adet karanfil ekleyebilirsiniz veya sadece birini de ekleyebilirsiniz hepsi farklı lezzette oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder