KIYMALI BAMYA YEMEĞİ
MALZEMELER:
1/2 Kg bamya
150-200 Gr kıyma veya küçük kuşbaşı et
1 tane büyük soğan
2 tane domates
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı salça
1-2 su bardağı su
1/2 limon
1 tatlı kaşığına yakın tuz
1 çay kaşığı
YAPILIŞI:
Bamyalar ayıklamadan iyice yıkanıp süzülür, biraz kurumaları sağlanır.Baş kısımlarını portakal soyar gibi döndürerek ayıklanır. Ayıkladıktan sonra bir daha yıkamayın. (Pilav tenceresi gibi bir tencere kullanın ki yemek rahat pişsin) Tencereye sıvıyağı koyun ısınınca yemeklik doğranmış soğanları bir kaç dakika kavurun, kıyma ilave ederek kavurmaya devam edin (eğer küçük kuşbaşı et kullacaksanız eti biraz pişirin) Kıyma kavrulup suyunu çekince küp küp doğranmış veya rendelenmiş domatesi ilave edin ve ezile kadar pişirin,ardından salçasını ekleyip biraz daha kavurup 1-2 su bardağı su koyun.Su kaynayınca limonu sıkın (ama hepsini değil) ardından bamyaları ekleyin ve tencereyi sallayarak karıştırın veya bir kere tahta kaşıkla karıştırın.Pişme esnasında bamyaları karıştırmayalım nazik bir sebzedir. Bamyaları rengi değişene kadar orta ateşte yumuşayıncaya kadar 20-25 dakika pişirin.
Afiyetler olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder