9 Temmuz 2014 Çarşamba

HAVUÇLU KABAK SALATASI

 


  


MALZEMELER:

3 tane kabak
3 tane havuç
2 su bardağı yoğurt
1-2 yemek kaşığı mayonez (koymayabilirsiniz)
2 yemek kaşığı zeytinyağ
2 diş sarımsak
Tuz 

Üzeri için:
Dereotu, maydanoz veya ceviz





HAZIRLANIŞI: Havuç ve kabakları soyup yıkayın, rendenin kalın tarafı ile ayrı ayrı rendeleyin. (Rendelenmiş kabakları elinizle sıkın ki suyu çıkıp sulanmasın.) Havuç ve kabakları ayrı ayrı olmak üzere 1'er yemek kaşığı zeytinyağında (sularını salıp çekene kadar) 10 dakika hafifçe kavurduktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Diğer  tarafta ezilmiş sarımsak (isterseniz mayonez) ve tuzu  yoğurdun içine  karıştırıp, tamamen soğuyan kabak ve havuç karışımına ilave edin ve servis tabağına alın.Üzerine istediğiniz damak tadınıza uygun bir malzemeyle süsleyin. Afiyetler olsun... Hem sağlıklı, hem doyurucu.

Not:Ben dereotunu seviyorum ama benim dereotum yoktu maydanoz koydum.Sevmeyenler koymayabilir, karar sizin hatta üstünü ceviz ve pulbiberle de  süsleyebilirsiniz.

Bu tarif sadece havuç veya sadece kabakla yapılabiliyor veya kabak havuç ve ayrıca patates de ilave  ederek yapabilirsiniz.

Yoğurt miktarını kendiniz ayarlayın.Ya tamamen süzme yoğurt koyun ya benim gibi iki yoğurdu  karıştırın veya kendi yaptığınız yoğurttan temiz bir tülbente koyup bir gün önceden suyunu süzdürün. Alternatif çok istediğinizi yapın.Ben kendi yaptığım yoğurdun susuz tarafından delikli kepçe ile aldım ki salata sulanmasın diye bir kısmına da süzme yoğur ilave ettim. Zaten misafirim vardı o akşam bitirdik.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...