14 Temmuz 2014 Pazartesi

                              


                                           PATLICAN KARNIYARIK


MALZEMELER :
   
6 Adet patlıcan küçük boy patlıcan büyükse ikiye bölün.
Kızartmak için sıvı yağ.
Patlıcanları alacalı soyun ve 1 yemek kaşığı tuz koyduğunuz suyun içinde patlıcanları yarım saate yakın acısı çıksın diye bekletin.Ben bazen bekletmeden yapıyorum.Süre dolduğunda patlıcanları musluğun altında yıkayıp, kurulayın. 

Patlıcanları yağda çevire çevire her tarafını kızartın.Karnıyarığı fırında yapacaksanız patlıcanları fırın tepsisine tencerede yapacaksanız geniş bir tencereye alın. Patlıcanların üste gelen orta kısmını kaşık yardımıyla altını delmeden ortadan yanlara doğru içlerini açtırın ve hafifce tuzlayın.



 
İÇ HARCI İÇİN:

1 tane büyük soğan (yemeklik/küçük küçük doğranmış)
3 tane orta boy domates (küp küp doğranmış)
200-250 gr kıyma (az yada çok koyablirsiniz)
1-2 diş sarımsak(küçük küçük doğranmış)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber 
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Maydanoz (isterseniz)                                                    



Üzeri için:
Domates ve sivri yeşil biber


Yemeklik doğranmış soğanları 2 yemek kaşığı sıvıyağda kavurun.(Ben bazen kıyma ile soğanı yağ koymadan kavuruyorum.) Soğanlar pempeleşince kıyma ilave edin ve kıyma suyunu salıp çekene kadar kavrun. Kıymanın üstüne domates ve sarımsakları ilave edin,biraz kavurup salçasını koyun.Daha sonra tuz ve karabiberini ekleyin, çok az daha kavurup yemeği ocaktan alın.  İsterseniz kıymalı harca  maydanoz ekleyip karıştırın.İç malzemeyi patlıcanların içine kaşık yardımı ile paylaştırın.

Patlıcanların üstüne domates dilimleri ve ince sivri biber ile süsledim.Eğer fırında yapacaksınız domates ve biberleri çiğden koyun. Tencerede yapacaksanız biberleri patlıcanları kızarttığınız tencerede kızartabilirsiniz.



Bir su bardağı sıcak suyu kıymayı kavurduğunuz tavaya dökün ve biraz çalkalayıp tencerenin kenarından kıymalara değdirmeden yemeğe ilave edin.Fırında pişirecekseniz domates ve biberler kızarana kadar eğer tencerede  pişirecekseniz 15-20 dakika pişirin. Karnıyarığı daha önceden hazırlayıp suyunu koymadan bekletebilirsiniz.Servis yapacağınız zaman suyunu ilave edip pişirebilirsiniz.Pilav ve cacık ile servis edilirse çok nefis oluyor. Afiyet olsun...








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...