18 Temmuz 2014 Cuma

                                 



                              ISPANAK KAVURMASI YOĞURTLU







                                                                      
 MALZEMELER:                                                                
 1 Kg ıspanak  
 1 adet soğan                                              
 2 yemek kaşığı zeytinyağ 
 2 su bardağı yoğurt (süzme)
 1-2 diş sarımsak
 1 tane kesme şeker
 Tuz                                                                                                                          






YAPILIŞI:

Ispanakları iyice yıkayın sirkeli suda 15-20 dakika bekletip suyunu süzdürün.Zeytinyağı ilave ettiğiniz tencerede küçük küçük doğradığınız soğanları 1-2 dakika kavurup ıspanakları ilave edin.Ispanaklar suyunu çekene kadar yüksek ateşte kavurun.Bu arada şekeri (ıspanağın burukluğunu alsın diye koyuyoruz) ve tuzunu ekleyip, ocağı kapatın. Sarımsağı ezin ve yoğurda ekleyin ıspanaklar soğuyunca üstüne döküp karıştırın.İsterseniz sarımsaklı yoğurt dökmeyip üzerine yumurta kırıp da yiyebilirsiniz. Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...