Malzemeler:
1,5 su bardağı arpa şehriye
3 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet bulyon et ve tavuk ( isteğinize bağlı)
1 çay kaşığı tuz
1 kesme şeker
Yapılışı:
Pilav tenceresine tereyağ ve sıvıyağ koyarak kızdırın. Arpa şehriyenizin yarısını tencereye ekleyin orta ateşte şehriyeler renk değiştirene kadar kavurun.
Ardından kalan şehriyelerinizi ekleyip,tuz ve şekerini ayarlayarak 2-3 dakika daha kavurun. Tencereye 3 su bardağı sıcak suyu dökerek karıştırn.Tencerenin kapağını kapatarak orta ateşte suyunu çekene kadar kaynamaya bırakın,.(Yaklaşık 15 dakika falan sürüyor, kontrol edersiniz.)
Pilav suyunu çekince ocağın altı kapatın.Tencerenin ağzına kağıt havlu koyarak kapalı olarak 10-15 dakika demlendirin. Sonra iyice karıştırıp havalandırın. Arpa şehriye pilavınız hazır. Afiyetler olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder