FAVA (TAZE İÇ BAKLADAN)
Hazırlanışı:
Herkese selamlar.Bugün sizlerle taze iç bakladan fava yapıyoruz.
Malzemeler:
1 Kg taze iç bakla
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 tane büyük kuru soğan
2 tatlı kaşığı şeker
Yarım limon suyu
Yarım demet dereotu
1 çay kaşığı tuz (kontrol edip tuz az gelirse eklersiniz.)
2-3 su bardağı su (kıvamına göre)
Taze iç baklaların kabuklarını çıkarın ve bir kaba aktarıp yıkayın.Soğanı gelişi güzel doğrayabilirsiniz çünkü sonra blendredan geçecek
Önceden kızdırılmış zeytinyağında doğranmış soğanlarI kavurun daha sonra yıkanmış baklaları ilave ederek 1-2 dakika karıştırın.Daha sonra şeker, tuz ve bir su bardağı sıcak su ilave edip kaynama noktasına kadar yüksek ateşte daha sonra orta ateşte pişmeye bırakın. Bu arada tencereyi kontrol etmeyi unutmayın karıştırın, baklalar ve soğanlar ezilince en son tuz ve şekerini kontrol edip içine deretolarının yarısı ilave edip ateşten alın.Blenderden geçirip istediğiniz şekli alacak kalıplara veya cam kaba dökülür.
Buzdolabında veya kenarda soğuması beklenir, servis yapacağınız zaman dilimlediğiniz veya küçük kalıplardan çıkardığınız favaların üzerine zeytinyağ ve limon suyu gezdirilir,kalan dereotları ile de süslenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder