KEDİDİLLİ TiRAMİSU
1 Paket kedidili büsküvi
1 litre süt
2 çay bardağı un
1 çay bardağı nişasta
1,5 su bardağı şeker
1 yumurta
50 gr margarin
1 poşet toz krem şanti
1 paket vanilya
Islatmat için:
1,5 su bardağı süt
2 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı granül kahve
Üzerine için: Kakao
Kremanın yapılışı:
Tencereye süt,un,nişasta,şeker ve yumurtayı koyup, muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.Üzeri göz göz olunca 2-3 dakika daha pişirip tencereyi ocaktan alın, içine vanilya ve margarini ilave edip mikserle çırpın.
Krema ılınıncaya kadar ara ara çırpın ve ılınınca içine toz krem şantiyi ilave edip 1-2 dakika daha çırpmaya devam edin.
Kremamız olduktan sonra 1,5 su bardağı ılık süte 2 tatlı kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı granül kahve koyup karıştırın.Bu karışıma teker teker kedidillerini batırıp ıslatın aman çok da ıslatıp yumuşatmamaya dikkat edin.Kare borcama bir sıra kedidili dizin, sonra kremanın yarısını kedidillerinin üzerine döküp yayın.İkinci sıradaki kedidillerini aynı yöntemle ıslatıp, dizdikten sonra kalan kremayı en üste döküp yayın.
En sonunda kakaoyu pastanın üzerine eleyerek serpin. Tatlı hazırlandıktan sonra bir gece veya bir kaç saat buzdolabında bekletin malzemelerin tatları birbirine geçsin.
Denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum,oğlum ufakken çok lezzetli diyemezdi çok zelletli çok büyütür derdi aynen öyle...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder