PORTAKALLI KURABİYE
125 gr tereyağı
1 adet yumurta
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı yoğurt
1 portakal kabuğu rendesi
1/2 çay bardağı portakal suyu
1 paket kabartma tozu
3,5-4 su bardağı un
Üzeri İçin:
Toz şeker
YAPILIŞI: Yoğurma kabında oda ısına gelmiş tereyağını, şekeri, yoğurdu ve yumurtayı karıştırın. Portakal kabuğu rendesi ve suyunu,kabartma tozunu ilave edip karıştırmaya devam edin. Önce 3 bardak un ekleyin ve yavaş yavaş geri kalan unu ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın.Daha sonra toz şekere batırıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.180 derece önceden ısıttığınız fırında 15-20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın. Afiyetler olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder