MALZEMELER:
3 su bardağı portakal suyu
3 yemek kaşığı nişasta
4-5 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tereyağı
HAZIRLANIŞI:Portakalların suyunu sıkıp süzün.Bir tencereye portakal suyu,nişasta ve şekeri koyun karıştıra karıştıra pişirin.Kaynamaya başlayıp göz göz olunca ocağın altını kısın 1-2 dakika daha pişirip ocaktan alın. Tereyağını ekleyin eriyene kadar karıştırın.Soğuk su ile ıslattığımız uzun bardaklara portakal peltesini paylaştırın, bardaklar oda ısısına gelince buzdolabına kaldırın.Bir kaç saat veya bir gün buzdolabında dinlendirin.Ertesi gün portakal peltesini elinizle veya bıçakla bardaktan kolay çıkması için kenarlarını gevşetin.
Hindistan cevizine bulayıp servis tabağına alın.İstediğiniz kalınlıkta dilimleyip süsleyin. Afiyetler olsun...
Hindistan cevizine bulayıp servis tabağına alın.İstediğiniz kalınlıkta dilimleyip süsleyin. Afiyetler olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder