3 su bardağı süt
8 yemek kaşığı irmik
9 yemek kaşığı şeker
1/2 su bardağı hindistan cevizi
1 talı kaşığı tereyağ veya margarin
1 talı kaşığı tereyağ veya margarin
1 paket vanilya
1 paket toz halde krem şanti
Bulamak İçin:
Hindistan cevizi,kakao,toz antep fıstığı
Üzeri İçin:
Üzeri İçin:
Fındık, bonibon,top çikolata
HAZIRLANIŞI: Süt,irmik ve şekeri bir tencereye alın koyulaşana kadar karıştıra karıştıra pişirin.Kıvamı gelen irmikli tatlının içine vanilya ve tereyağını ekleyin karıştırmaya devam edin 1-2 dakika sonra ocaktan alın. Ocaktan aldığınız tatlının içine yine karıştırarak yavaş yavaş yarım su bardağı hindistan cevizi ekleyin ve soğumaya bırakın. İyice soğuduktan sonra tek paket toz krem şantiyi tencereye ilave edin ve sert olduğu için elinizle 2-3 dakika yoğurun.Elinizi hafif ıslatın irmikli karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın ve top haline getirin. Hindistan cevizine bulayıp servis tabağına dizin, ortasına fındık, bonibon veya top çikolata koyup süsleyin.Buzdolabına kaldırın 1-2 saat dinlendirin veya bir gece önceden yapın soğuk olarak servis yapın. Afiyetler olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder