MALZEMELER:
2 su
bardağı pirinç
2-3 adet
domates
1 çay
kaşığı toz şeker
2 yemek
kaşığı tereyağ
2 yemek
kaşığı sıvıyağ
2,5 su
bardağı su
tuz
YAPILIŞI:Pirinçlerin
üzerine tuz ekleyerek ılık su içinde yarım saat kadar bekletin.
Süre sonunda pirinçlerin nişastası gidene kadar akan suyun altında iyice
yıkayıp süzün.
Yağları
pilav tenceresine koyun, domates rendesini ve şekeri ilave edip, domates suyunu salıp çekene
kadar ara ara karıştırın.Sonra üzerine pirinçleri ekleyin pirinçler saydamlaşana kadar kavurun.
Pilavın suyunu koyup üzerine tuzunu ekleyip
karıştırın.Orta ateşte 1-2 dakika kaynadıktan sonra kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin.
Ocağın altını kapatınca pilavın üstüne havlu kâğıt kapatın. 5-10
dakika da demlenmesini bekleyip servise sunun. Afiyetler olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder