4 Mart 2016 Cuma

SÜTLÜ FİNCAN TATLISI




MALZEMELER:


1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilin
1 yemek kaşığı margarin veya tereyağ



Üzeri İçin:

Hindistan cevizi
YAPILIŞI:Tencereye süt, şeker, un  koyup kaynayana kadar karıştırarak pişirin.Muhallebi kıvamına  gelip koyulaşınca içine yağını ve vanilyasını  ilave edin ve iyice karıştırın. İçini suyla çalkaladığınız fincanları (muhallebinin kalıptan rahat çıkması için) muhallebi ile doldurun. Hazırladığınız muhallebiden 13 fincan  kadar tatlı çıkıyor.

Muhallebi dışarıda soğuduktan sonra duzdolabına kaldırıp 3-5 saat bekletin. Muhallebinin fincandan rahat çıkması için parmağınızla kenarlarına bastırarak hava almasını sağlayın, ters çevirip  bozmadan çıkarın.Fincandan çıkan tatlıyı tepsiye döktüğünüz hindistan  cevizi ile her tarafını bulayıp,istediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın. Afiyetler olsun..
                                         




































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...