SÜTLÜ FİNCAN TATLISI
MALZEMELER:
1
litre süt
1
su bardağı un
1
su bardağı şeker
1
paket vanilin
1
yemek kaşığı margarin veya tereyağ
Üzeri İçin:
Hindistan cevizi
YAPILIŞI:Tencereye süt, şeker, un koyup kaynayana kadar karıştırarak
pişirin.Muhallebi kıvamına gelip koyulaşınca içine yağını ve
vanilyasını ilave edin ve iyice karıştırın. İçini suyla çalkaladığınız
fincanları (muhallebinin kalıptan rahat çıkması için) muhallebi ile doldurun.
Hazırladığınız muhallebiden 13 fincan kadar tatlı çıkıyor.
Muhallebi dışarıda soğuduktan sonra duzdolabına kaldırıp 3-5 saat bekletin. Muhallebinin fincandan rahat çıkması için parmağınızla kenarlarına bastırarak hava almasını sağlayın, ters çevirip bozmadan çıkarın.Fincandan çıkan tatlıyı tepsiye döktüğünüz hindistan cevizi ile her tarafını bulayıp,istediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın. Afiyetler olsun..
Muhallebi dışarıda soğuduktan sonra duzdolabına kaldırıp 3-5 saat bekletin. Muhallebinin fincandan rahat çıkması için parmağınızla kenarlarına bastırarak hava almasını sağlayın, ters çevirip bozmadan çıkarın.Fincandan çıkan tatlıyı tepsiye döktüğünüz hindistan cevizi ile her tarafını bulayıp,istediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın. Afiyetler olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder